Zending

Ben je zendeling (geweest) of sta je als christen in de frontlinie?

 

  Als christen in de frontlinie, met of zonder organisatie, sta je vaak in het heetst van de strijd. Stress, eenzaamheid, heftige situaties, conflicten en persoonlijke uitdagingen kom je tegen. Of als zendeling of ‘kind van’: een cultuurshock, veel aanpassen, soms moeilijk te verteren dingen, menselijk leed, persoonlijke struggles, conflicten, identiteitsvragen, gezondheidsklachten, angst, huwelijksproblemen, vermoeidheid, ziekte, gezinsperikelen. 

Je blijft ook gewoon mens. Als zendeling of christen in de frontlinie kun je vaak veel dragen, maar ben je ook geen perfect mens dat overal tegen kan. Ieder mens is kwetsbaar. God heeft jou als mens uniek gemaakt en geplaatst in deze gebroken wereld. Neem naast de bediening die je hebt, de tijd om ook zelf gezond te blijven.  Soms is het fijn om een specialist mee te laten kijken, om aan de slag te gaan met waar je tegenaan loopt en om zelf goede zorg te krijgen. We bieden onze psychosociale therapie en een luisterend oor aan zendelingen, TCK’s en christenen die met of zonder organisatie in de frontlinie staan.

Over ons: We hebben sinds 2008 ervaring met andere culturen door bij een internationale en multiculturele gemeente betrokken te zijn. Sinds 2015 is ons hart opengegaan voor zendingswerk en in 2018 hebben we onze plek gezonden in het ondersteunen van zendelingen en christelijk werkers. Sindsdien ondersteunen we ook allerlei werkers in binnen- en buitenland met een luisterend oor en therapie. Inmiddels zijn we zelf voor een periode naar Zuid-Afrika geweest om daar mee te lopen met een groep werkers en hen te ondersteunen. Ook heeft Simon zelfstandig bezoeken gebracht aan Zuid-Afrika en Suriname.

Zendelingen en christenen in de frontlinie biedt Simon op afstand psychosociale therapie en relatietherapie.  Ook kinderen van zendelingen en jongvolwassenen  zijn van harte welkom. We zijn samen kosteloos bereikbaar voor een luisterend oor. Verschillende zendingsorganisaties verwijzen inmiddels naar ons door, of maken hun werkers erop attent dat deze psychosociale therapie bestaat.  Onze zorg is onafhankelijk van  zendingsorganisaties.

Zoek je ondersteuning die verder gaat dan een luisterend oor, vraag dan een kosteloze kennismaking aan.  Bij ons is er geen verwijzing van de huisarts nodig. Therapie gaat via beveiligd beeldbellen of vindt plaats in Barneveld of Hengelo Gelderland. Voor zendelingen en wie van giften afhankelijk zijn, hanteren we een aangepast therapietarief met gratis intake en verlaagd uurtarief.  Ook de Nederlandse zorgverzekering en verschillende expatverzekeringen (EZA, Z&P Advies en Jabes) vergoeden deels deze zorg. 

Christelijke Hulp Online

Christelijke Psychosociale Hulp Online

via telefoon, zoom en mail

(0031) 6 23 04 50 23
info@christelijkehulp.com

Psychosociale hulp

Psychosociale hulp levert een bijdrage aan je unieke, persoonlijke ontwikkeling. Je mag tijdens je reis rekenen op onze respectvolle en deskundige ondersteuning.

Meer informatie

 

Man en hulp nodig?

Vind je het lastig om hulp te vragen? Als man begrijp ik hoe lastig dat kan zijn.

Relatietherapie: werken aan verbinding

Voel je teleurstelling over je relatie? Raak je steeds vaker in conflicten verzeild?

Stress

Heb je grote werkdruk of spanning thuis? Heb je moeite met slapen?

Wandelen helpt

‘Niet alleen maar praten! Juist de natuur in en je gedachten verzetten.’

Kind en trauma

Heeft je kind een heftige situatie meegemaakt?

Burn-out

Merk je dat je helemaal op bent? Pieker je veel? Neem je je werk mee naar huis?

Ziekte en verlies

Heb jij een chronische ziekte? Heb je verdriet vanwege overlijden?

Poppetjes en therapie

Ben je beelddenker? Heb je het idee dat je met praten niet veel verder komt?

Hoogbegaafdheid

Al jarenlang begeleid ik kinderen en jongeren die hoogbegaafd zijn.

Overige aanbod

Psychosociale therapie

Ben je op zoek naar een therapeut omdat het niet gaat zoals je wilt? Of omdat je het even niet ziet zitten en er zelf niet helemaal uitkomt?

Relatietherapie

Voel je teleurstelling over je relatie? Leef je als partners langs elkaar heen? Raak je steeds vaker in conflicten verzeild?

Traumatherapie

Heb je iets heftigs meegemaakt? Wil je het een plaats geven om het achter je te kunnen laten? Wil je weer leven en nieuwe energie krijgen?

Meer over ons werk

Wil je een inkijkje in onze werkwijze en in onderwerpen die in therapie aan bod kunnen komen? Lees hier meer.