Online Christelijke Hulp

Wat is online psychosociale hulp?

Ben je op zoek naar een therapeut omdat je tegen persoonlijke moeiten aanloopt? Of omdat je ontmoedigd bent en er zelf niet helemaal uitkomt?

Ieder mens is uniek met zijn eigen sterktes en valkuilen. Als ervaren therapeuten willen we je de juiste ondersteuning en begeleiding bieden, zodat je enerzijds meer in je kracht komt te staan en anderzijds je klachten en problemen achter je kunt laten.

Wij vinden onze identiteit in het geloof in Jezus Christus als Redder en Verlosser. Gods Woord is ons fundament. Deze identiteit komt tot uiting in een christelijke visie op de mens en zijn kwetsbaarheid. Indien gewenst, wordt het geloof bij de gesprekken betrokken. Mensen van allerlei achtergronden zijn welkom.

Wij vinden het belangrijk om te kijken naar wat er nu echt nodig is voor een kind, jongere, volwassene, echtpaar of gezin, waarbij diagnose of protocol niet leidend is. Jij bent het die het gaat doen en tijdens die reis mag je rekenen op deskundige en respectvolle ondersteuning!

Onzichtbaar

Wat is je klacht of probleem?

De reden waarom je hulp zoekt kan divers zijn, variërend van kortdurend advies tot het flink vastlopen in je leven.

De volgende klachten zijn goed behandelbaar:

 • Stress- en spanningsklachten (van licht tot zwaar)
 • Huwelijksproblemen
 • Angstproblemen (en –stoornissen) en paniek gerelateerde problemen (vaak met een sociaal element)
 • Persoonlijke problemen (als in de put zitten, geen raad meer met jezelf weten, weinig energie hebben, geen duidelijk doel hebben in je leven, weinig motivatie hebben, etc.)
 • Depressieve klachten (van licht tot zwaar)
 • Verslavingen
 • Traumatische klachten n.a.v. een ingrijpende gebeurtenis (zoals aanranding, verkrachting, een ernstig ongeval, het verlies van een familielid of vriend, etc.)
 • Gezinsproblematiek (in de praktijk wordt de mogelijkheid geboden voor de gelijktijdige therapie van meerdere personen waaronder familieverbanden)

Je kunt bij mij ook terecht:  

 • Met al je vragen over onzekerheid
 • Wanneer je gepest wordt of niet lekker in je vel zit
 • Wanneer je gewoonweg even een goed steuntje in je rug nodig hebt of je verhaal kwijt wilt.

Werkwijze

Telefonische kennismaking

Eerst is er een gratis telefonische kennismaking van 20 minuten.

Intakegesprek

Daarna volgt een intakegesprek van ongeveer 90 minuten. We gaan tijdens de intake samen onderzoeken wat de hulpvraag is en wat je hoopt te vinden. Als de therapie voor jullie kind bestemd is, dan kunnen we kijken wat fijn is en eventueel samen met jullie kind een intake doen.

Gesprekken

Als er voldoende vertrouwen is, kunnen we beginnen. We maken een behandelplan waarbij we direct kunnen starten met de gesprekken. We hebben ongeveer vijf gesprekssessies van ieder 60 minuten. Na de vijfde sessie evalueren we en dan kijken we of we het traject kunnen afronden of dat we het een vervolg geven.

Psychosociale hulp

Psychosociale hulp levert een bijdrage aan je unieke, persoonlijke ontwikkeling. Je mag tijdens je reis rekenen op onze respectvolle en deskundige ondersteuning.

Meer informatie

 

Kosten en diensten

Elke persoon is anders en dat zal een ander kostenplaatje met zich meebrengen. Het is daarom moeilijk te zeggen wat therapie gemiddeld kost. Het hangt af van je aanvullende verzekering en van de hoeveelheid therapiesessies.

 • Online kennismaking gratis
 • Online intake 60-90 min.
 • Online gesprekken 45 en 60 min.
 • Online gesprekken kind 30 min.
 • Vergoedingen

Meer informatie

 

Simon Anemaet

Online psychosociale hulp

 

Overige aanbod

Online huwelijkstherapie

Voel je teleurstelling over je relatie? Leef je als partners langs elkaar heen? Raak je steeds vaker in conflicten verzeild?

Online coaching en counseling

Wil je inzicht en praktische tools in het omgaan met de uitdagingen van het leven? Wil je ontdekken waar je krachten liggen, maar ook eerlijk naar jezelf kijken?

Zending

Ben je zendeling of zendeling geweest? Wil je ondersteuning van een therapeut bij wat je meemaakt of hebt meegemaakt?

Meer over mijn werk

Wil je een inkijkje in mijn werkwijze en in onderwerpen die in therapie aan bod kunnen komen? Lees hier meer.