Wie is Simon?

Simon Anemaet

Mijn naam is Simon Anemaet, ik ben getrouwd en vader van een gezin. Ik ben een ervaren LVPW-geregistreerd psychosociaal therapeut en zelfstandig praktijkhouder van Praktijk Selah en Yonah Talent. Christelijke Hulp is een onderdeel van Praktijk Selah en richt zich op online hulp. 

Ik geef via Christelijke Hulp online therapie, counseling en coaching aan volwassenen, jongvolwassenen en kinderen. Ook geef ik zelf huwelijkstherapie, in sommige gevallen samen met mijn vrouw. Op aanvraag geef ik lezingen op locatie, online webinars (1-op-1, kleine en middelgrote groepen). 

Ik ben afgestudeerd christelijk psychosociaal therapeut. Sinds 2015 heb ook mijn eigen begeleidings- en adviespraktijk bij hoogbegaafdheid Yonah Talent. Een deel van mijn werk bestaat ook uit het ondersteunen van zendelingen en christelijk werkers.

Ik hoop een rustpauze te kunnen bieden, zodat mensen weer kunnen gaan leven.

We zijn sinds vele jaren betrokken bij een internationale kerkgemeente en komen in aanraking met allerlei culturen. In mijn persoonlijk leven heb ik door onder andere ziekte in het gezin de diepte van het lijden ervaren. Zelf vind ik mijn identiteit in mijn geloof in Jezus Christus, zoals God zich in de Bijbel laat zien. Ik hoop kwetsbaar en luisterend, zonder oordeel, samen op weg te gaan.

Verdeling van mijn tijd

  • Algemene psychosociale zorgverlening 60% 60%
  • Begeleiding en coaching 20% 20%
  • Zendelingen en christelijk werkers 20% 20%

Simon geeft deskundige hulp, heeft een hart voor mensen en helpt me inzicht te krijgen in mijn eigen denk- en handelspatronen.

Kees

Simons rustige en deskundige manier van werken geeft het vertrouwen dat er zorgvuldig met je hulpvraag wordt omgegaan. Fijn dat er zo’n christen-hulpverlener is!

Lieke

Onze zoon van 12 vond de gesprekken met Simon zeer prettig. Wij als ouders zijn ook heel blij met de info en goede tips die we kregen bij het bespreken van de problemen die er waren rondom onze zoon. Gewoon praktische tips waar we iets mee konden. We zij blij dat onze zoon zijn angst heeft overwonnen, en Simon op ons pad kwam.

Ouders van Tim

Ervaringen van cliënten Praktijk Selah